Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no

Rutiner for postlister

Printer-ikon  Utskriftsvennlig versjon
POSTLISTER

I offentlige virksomheter skal alle inn- og utgående dokumenter som etter offentlighetsloven (§2) regnes som saksdokumenter registreres i postlister dersom de undergis saksbehandling eller har dokumentasjonsverdi (arkivforskriften §2-6). Postliste/offentlig journal brukes til å informere offentligheten om dokumenter kommunen mottar og sender ut. Ved graderte dokumenter er journalposten avgradert slik at informasjonen som er unntatt offentlighet ikke synes. 

OFFENTLIGGJØRING AV POSTLISTER

Postlistene i Kvitsøy kommune produseres i Public 360, og publiseres på tilhørende plattform Offentlig Journal (https://kvitsoy.pj.360online.com/), levert av Tieto. Dette gjøres av en arkivmedarbeider i kommunen. Postlisten består av saksdokumenter som er ferdig behandlet av saksbehandler. Informasjonen som legges ut om hver journal er:

  • Journaldato
  • Sakstittel og saksnummer
  • Dokumentdato
  • Avsender/mottaker
  • Administrerende enhet
  • Hjemmel

Før postlisten offentliggjøres skal arkivmedarbeideren se gjennom journalene og sikre seg at all informasjon er riktig og at alle saker som skal graderes er gradert etter riktig graderingskode. Vær spesielt oppmerksom ved personalsaker, ansettelsessaker, anbud, flyktning- og bosettingssaker og konsesjonssøknader.

Alle har rett til innsyn i journalene og kan søke om innsyn via link på hver enkel journalpost på nett.